Hieronder staan de regels uitgebreid beschreven per categorie.

Je kunt deze beknopt terug vinden in-game met /rules.

Het spreekt voor zich dat je deze regels dan ook gaat naleven. Wie dit niet doet zal daarvoor een gepaste straf krijgen. Indien je je straf onterecht vind kun je een bericht nalaten om je ban aan te gaan.

De staff heeft steeds het laatste woord.

Elke regel die de staff zegt is een regel en moet gevolgd worden.

Algemeen:

 1. Gebruik geen hacks of mods die het spel makkelijker maken.
 2. Maak geen misbruik van bugs of andere (tijdelijke) problemen op de server.
 3. Geen reclame voor andere servers. Op welke wijze dan ook. IP’s worden tegengehouden in de chat maar gewoon vragen of hij eens wil komen zonder het IP te geven mag ook niet.
 4. Geen spam, scheldwoorden, beledigingen of ontoepasselijke woorden in de chat.*
 5. Creëer geen lag.
 6. Gehoorzaam aan het personeel. De staff heeft gelijk tot het tegendeel bewezen is.

Chat:

 1. Wees respectvol tegenover de mensen op de server.
 2. Maak geen ruzie, maar zorg voor een sfeervolle server.
 3. Zeg eens vriendelijk goeiedag als iemand de server binnenkomt en help nieuwelingen aan hun eerste blokken of huis.
 4. Wees behulpzaam en help elkaar.
 5. Gebruik geen scheldwoorden, beledigingen of ontoepasselijke woorden in de chat.*
 6. Spam niet in de chat en schrijf ook geen volledige zinnen in hoofdletters.*
 7. Schrijf je zin in 1 keer en niet in verschillende delen zodat het chatvenster vol staat met jou berichten. (Door het maximum aantal letters dat je kunt typen is een uitzondering)
 8. Geen reclame voor andere servers. IP’s worden automatisch tegengehouden! Op welke wijze dan ook. Vragen om eens te komen kijken is dus ook niet toegestaan.
 9. In de chat mag enkel Nederlands of Engels gesproken worden. Andere talen mogen in privé bericht (Als die speler ook die taal kent).

 

survival:

 1. Grief/raid niet! Ook 1 blokje wegnemen mag niet.
 2. Verknoei de wereld niet. Maak niet zomaar ergens een gat met TNT of laat geen half afgewerkt huis staan (op langere termijn).
 3. Bouw geen huis naast iemand anders zijn huis tenzij het mag van die speler. Ook geen losse muren of blokken naast iemands huis.
 4. Claim niemand anders huis.
 5. Het is verboden om vallen te maken. Dit is niet leuk en zou je zelf ook niet graag hebben.
 6. Begin niet andermans huis in te nemen of te bewerken.
 7. Beperk het aantal bewegende voorwerpen. Bezit niet te veel dieren en laat redstone circuits niet de hele tijd doorwerken.
 8. Creëer geen lag. Dit is voor niemand leuk. Maak dus geen redstone circuits met pistons die steeds blijven doorwerken. Verlaat en join de server niet de hele tijd na elkaar. Laat geen vele items vallen op de grond. Maak geen auto-kippenfarm.
 9. Maak geen anti-afkmachines! Verdien niet meer geld en krijg niet zomaar een betere rank zonder dat je er echt voor hebt gespeeld. Wie dit toch doet wordt verbannen.

Kingdom:

 1. Je mag een kingdom pas aanvallen als ze het dubbel aantal spelers online hebben dan dat waarmee jou kingdom aanvalt. De online spelers van een kingdom kun je zien met /kingdom info <kingdomnaam>.
 2. Verlaat de server niet als je wordt aangevallen. Als dit meermaals voorkomt kan er een sanctie gegeven worden.

Creative:

 1. Bouw geen volledig plot met TNT om dan te laten ontploffen.
 2. Maak geen redstone circuits zonder een ander nuttig doel dan lagg maken.
 3. Bouw geen vuile dingen, penissen etc. zijn niet toegestaan!

KitPvP:

 1. Vecht enkel binnen de arena’s.
 2. Mods of hacks gebruiken is op deze server nog strenger verboden dan de andere!

 

Op alle servers gelden ook de Algemene en de Chat regels. Op de servers waarvan er geen individuele regels zijn gelden de Algemene regels en de Chat regels ook.

 

* Wat is schelden en spammen?

Wanneer scheld iemand?

Wanneer scheld iemand?

– krenkende of belediginde woorden uitspreken.

– lelijke woorden tegen iemand zeggen om hem te beledigen of kwetsen.

Dit betekend dus dat ook f*ck, kut, dildo en al die andere woorden scheldwoorden kunnen zijn. Natuurlijk gaat het erom in welke context het gebruikt wordt, maar je moet weten dat de Staff altijd het laatste woord heeft als het om het bepalen van een kwestie gaat. De Staff mag hier op zijn eigen intuïtie uitgaan en zelf bepalen of het in een beledigende context wordt gebruikt of niet. Geen ene F*ck, kan bijvoorbeeld in verschillende contexten gebruikt worden. Als iemand zegt dat zijn moeder is overleden, waarop iemand antwoord met: “Dat boeit me geen ene f*ck” dan zal die persoon in kwestie een sanctie krijgen. Als het wordt gebruik in de context: “Ik heb vandaag geen ene f*ck te doen” dan is er niets aan de hand. Als die persoon toch te vaak zulke scheldwoorden gebruikt kan er gevraagd worden om op zijn taalgebruik te letten. Als je denkt dat iemand scheldt kun je contact opnemen met de staff. De stafflede, bepalen uiteindelijk in welke context het ligt en welke straf er voor gegeven moet worden. Zij hebben steeds het laatste woord.

[collapse]

 

Wanneer spamt iemand?

Wanneer spamt iemand?

Kenmerken van een spambericht.

– berichten worden in grote hoeveelheden verstuurd, naar meerdere mensen tegelijkertijd.
– het spammen heeft een adverterend doel. Meestal bevatten de berichten daarom een verwijzing naar een server of website.

Wij, de staff, rekent spamt tot +1 berichten, onnodige berichten, berichten zonder inhoud, schreeuwerige berichten, lege berichten en ook irritante berichten.  Hierin mag de staff ook zijn eigen inzicht geven, als je vind dat iemand spamt kun je contact opnemen met de staff.

[collapse]

De uitleg over spam en scheldwoorden is overgenomen van deze topic op minecraftforum.nl